Informatie

Op a doodle a day plaats ik iedere dag een nieuwe doodle. De ene keer een snelle doodle, de andere keer een tekening waar ik langer mee bezig ben. Vaak in kleur maar soms ook in zwart-wit. Hier lees je meer over doodles en waarom ik met a doodle a day ben begonnen. Want droedelen is gewoon heel leuk om te doen. En inspiratie voor doodle art is overal te vinden!

Wat is een doodle?

Een doodle is meestal een kleine tekening die je vaak onbewust maakt. Bijvoorbeeld als je aan de telefoon zit of als je je verveelt. Je hebt ze vast zelf wel eens gemaakt, wanneer je er met je gedachten even niet bij was. Op je werk tijdens een vergadering of op school tijdens een saaie les. Soms bewaar je er eentje maar vaker belanden ze bij het oud papier. En dat is zonde, want zonder het te weten maak je vaak de leukste doodles.

Doodle uit het logo

A doodle a day

Ook ik maak regelmatig doodles. Nog sterker, je vindt mij regelmatig met een pen of mijn tablet terwijl ik lekker aan het droedelen ben. Een tijdje geleden begon ik ook met het tekenen op stenen. Deze ken je misschien wel als doodle stones of happy stones. Ook die vulde ik met doodles om ze daarna ergens achter te laten. Wie weet ben je er ooit wel eens eentje tegen gekomen.

Omdat ik daarnaast ook vaak doodles op de computer of tablet maak zocht ik naar een manier om hier ook wat mee te doen. Daarom ben ik begonnen met a doodle a day. Vooral om mijn doodle art met anderen te kunnen delen. Maar als je wil kan je ook doodle art kopen om thuis op te hangen. Want het is zonde als ze op een grote stapel of ergens in de cloud belanden.

Een snelle doodle van een bij

Over mij

Ik ben Rik Mulder. Naast het tekenen van doodles ben ik bezig met fotografie en houd ik van koken. Als ik niet aan het tekenen, fotograferen of koken ben ontwerp en bouw ik websites. Ik woon in Utrecht, samen met mijn vrouw Patricia en onze zoon Jens. Ook hij is net als ik graag creatief bezig en houdt net zoveel van tekenen als ik. Misschien kom je in de toekomst ook zijn doodles nog wel eens tegen op a doodle a day.

Zoals je al kon lezen plaats ik iedere dag een nieuwe doodle op a doodle a day. Deze vind je altijd op de homepage. Maar je kan op de site ook mijn eerdere doodles bekijken. Je vindt deze in het menu bovenaan. Kies gewoon een album en bekijk ze op je gemak. En wie weet krijg ook jij de smaak te pakken. Je kan mijn doodles ook vinden op Twitter en op Instagram.

Handtekening